שאלה: האזנתי לשעוריך והרגשתי הזדהות עם דבריך, שנאמרים באומץ לב ללא חשש מדחיה חברתית, אתה ראוי להיות מורה, אך תלמידיך אינם במדרגה בה אתה עומד.
אשמח לתשובה ממך, ולשוחח ביחידות. אני קיבוצניק מדרום הארץ, שם הקיבוץ משאבי שדה.נושא ההמשכיות של נפש האדם מלווה אותי בכל רגע מחיי, ומכל הנוגעים בחומר זה לא התחברתי לאף אחד, כי בכולם נגררת הטעות הרווחת, בניסיון להסביר דברים שאינם נחלתם, ומתימרים להיות מדריכים שעברו על בשרם את חוויותיהם, שכלל לא היו.
תשובה: תודה לך על דבריך, אם כי לעניות דעתי הם טעות: א) ברור לי שתלמידי הם יותר גדולים ממני. ב) חלק מדברי אינם נאמרים על בסיס חויה, אלא על בסיס שאיפה.
ולגופו של ענין: אין אנו עוסקים בענין "המשכיות הנפש" כפי שציינת, דהיינו במה שקורה לנפש לאחר הפטירה, דברים אלו אינם מעניננו כלל, כי לדעתנו לאחר הפטירה של האדם, נפשו מסורה ליוצר הכל על פי מצבה, להמשיך את תיקונה, ואינה בת בחירה כלל, לבחור בגורלה. אלא אנו עוסקים בענין אחד בלבד - לימוד חיים בעוה"ז כאן ועכשו, בצורה הנכונה ביותר, ע"פ התורה והמצוות. כי כאן יש לנו את האפשרות לבחור באופן יזום, אם ימינה אם שמאלה, אם להטיב אם להרע, וכאן יוכרע גורל המערכה. ולא לאחר הפטירה של האדם. מה שמתרחש בנפש האדם לאחר פטירתו הוא פונקציה של מה שהצליח לתקן, או ח"ו לקלקל, כאן במציאות של העוה"ז. דברים אלו הם פשוטים ומוחלטים אצלינו ע"פ ספר הזהר הקדוש.
לימוד החיים הנ"ל נתמך ע"י חלק הנגלה של התורה, דהיינו קיום המצוות כולן בצורה מעשית, וע"י חלק הנסתר של התורה, דהיינו קיום המצוות הנוגעות לכוונה, למחשבה, ולהרגשה, של האדם.
למותר לציין שאנו שוללים את כל סוגי המשחקים לסוגיהם של תקשור עם נשמות, סיאנסים וכו'. היהדות שוללת דברים אלו לגמרי, וסבורה שהם מסוכנים, והם בזבוז זמן. אלא על האדם לנצל את זמנו הקצר כאן בעוה"ז עמ"נ לתקן את עצמו, ולהביא את עצמו מאיגואיזם לאלטרואיזם, ובלשון התורה: ל "ואהבת לרעך כמוך".
בכבוד רב
אברהם מרדכי גוטליב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה